IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Кокаиновата мечка" не можа да измести "Ант-Мен" от върха на боксофиса

Лентата обаче се представи значително по-добре от очакваното

09:18 | 27.02.23 г.
Снимка: Universal Pictures
Снимка: Universal Pictures

Комедийният трилър „Кокаиновата мечка“ спечели 23,1 млн. долара в премиерния си уикенд, показват студийни оценки от неделя, а „Ант-Мен и Осата: Квантомания“ потъна необичайно бързо във втория си уикенд на екран, предава Associated Press.

„Квантомания“ все пак запази първата си позиция в боксофис класацията с приходи от продажби за 32,2 млн. долара в САЩ и Канада. Продължението на „Ант-Мен“ обаче получи някои от най-лошите критики и оценки на публиката за филм от вселената на Marvel и продажбите му се свиха с 69,7% през втория уикенд. Това е най-лошият спад за филм от вселената, задминавайки дори този на „Черната вдовица“ (67,8%) - заглавие от пандемията, което бе излъчено едновременно и по стрийминг.

Вместо това „Кокаиновата мечка“ вилня из мултиплексите, представяйки се доста по-силно от очакванията. С бюджет за само 35 млн. долара и режисиран от Елизабет Банкс „Кокаиновата мечка“ предизвика сериозен шум заради заглавието си и популярния си трейлър.

„Кокаиновата мечка“ успя да превърне странна история от реалния живот в ироничен боксофис хит. Той е базиран на истинската история за 79-килограмова мечка, загинала в планините на Джорджия през 1985 г., след като изяжда пакет с кокаин, паднал от самолет на трафиканти.

Трейлърът, който бе излъчен преди Суперкупата, е гледан в цял свят от над 90 млн. души, казват от Universal, и се разпространи бързо в социалните медии. Но прехвърлянето на вълнение от типа „можете ли да повярвате, че това е истински филм“ в боксофиса невинаги работи.

„Кокаиновата мечка“ успя да се представи по-добре от очакваното въпреки смесените отзиви от критиците и оценката „В-“ в CinemaScore от публиката. Филмът добави още 5,3 млн. долара на световно ниво.

„Квантомания“ лесно задмина „Кокаиновата мечка“ на международно ниво, където добави 46,4 млн. долара през уикенда.

Jesus Revolution на Lionsgate също дебютира силно. Филмът, също вдъхновен от истинска история, е с участието на Келси Грамър като свещеник от Калифорния и Джоуел Кортни като по-млад свещеник и показва движението на християнските хипита в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век. Той събра 15,5 млн. долара през уикенда и в предварителни излъчвания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 02.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още