IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Малката русалка" завладя зрителите в Северна Америка

Лентата събра 99,5 млн. долара през уикенда

09:39 | 29.05.23 г. 4
Снимка: The Walt Disney Company
Снимка: The Walt Disney Company

“Малката русалка“ накара киноентусиастите да пожелаят да се гмурнат под морската повърхност в уикенда около Деня в памет на загиналите във войните, който се отбелязва в понеделник, 29 май, предава CNBC.

Римейкът с живи актьори на анимираната класика от 1989 г. лесно отвя конкуренцията, генерирайки 95,5 млн. долара от 4320 екрана в Северна Америка, показват студийни оценки от неделя.

Оценките на Disney за филма с участието на Хейли Бейли като малката русалка и Мелиса Маккарти като вещицата Урсула сочат, че той ще събере 117,5 млн. долара до края на дългия уикенд.

Лентата измести „Бързи и яростни 10“ от първата позиция. Десетият филм от франчайза с участието на Вин Дизел изостава спрямо повечето заглавия от поредицата, събирайки 23 млн. долара на местно ниво през уикенда, увеличавайки сумата за двете седмици на екран до 108 млн. долара.

През четвъртия си уикенд „Пазителите на галактиката Vol. 3” на Disney и Marvel събра 20 млн. долара в Северна Америка, заемайки трето място в класацията. На местно ниво лентата е генерирала общо 299 млн. долара.

Отличното представяне на „Малката русалка“ я поставя сред най-добрите римейки на Disney, като “Аладин“ през 2019 г. се представи по подобен начин, но „Красавицата и звяра“ от 2017 г. събра 170 млн. долара при премиерата си.

Оценките на публиката са положителни. Филмът получи оценка А в CinemaScore, а според анкетите повечето зрители са били на възраст между 25 и 34 години, а не деца, което подсказва колко важна е била носталгията сред възрастните.

Критиците са по-хладни към версията. Филмът в момента има оценка от 67% в Rotten Tomatoes, а някои критици казват, че подобно на други римейкове на Disney и „Малката русалка“ приоритизира носталгията пред завладяващата визуална история.

На четвърта позиция се оказа „Супер Марио Bros: Филмът“, който продължава да достига нови нива през осмия си уикенд на екран. Макар че вече може да се наеме през услуги на поискване, той все пак спечели 6,3 млн. долара в кината. Общите приходи на филма в Северна Америка възлизат на 559 млн. долара, с което Марио и Луиджи се превръщат в едни от най-големите печеливши за годината досега.

Комедиите не успяха да се преборят с Ариел, като другите нови заглавия за седмицата потънаха.

The Machine – екшън комедия с участието на комика Бърт Крайшър, финишира на пето място с приходи за 4,9 млн. долара на местно ниво. Комедията „Кошмарно татенце“ с комика Себастиан Манискалко и Робърт де Ниро, се озова на шесто място с 4,3 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 29.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
cyclop
преди 10 месеца
Я глей кво намерих-. Може би, ако хипотетично бяхте сайт за инвестиции и анализи И КАКВОТО И ДА Е НА ТЕМА ФИНАНСИ, щяхте и вие да го намерите. Budget$250,000,000 пародийняци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 7
khao
преди 10 месеца
...или можеше да е тъъъп лузар като вас двамата... и аз "Недоумявам каква е причината" :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 1
sssaaa
преди 10 месеца
До: cyclop, Явно има промяна в ценностната система на Евроатлантическите цели. Много тъмнокожи се появиха и в Европа и САЩ, а това налага промяна в парадигмата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
cyclop
преди 10 месеца
Недоумявам каква е причината да не е транссексуална
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още