IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последната част от „Мисията невъзможна“ разочарова с приходите си от дебютния уикенд

Филмът събра 80 млн. долара за петте дни от премиерата си на 12 юли

09:54 | 17.07.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Paramount Pictures
Снимка: Paramount Pictures

„Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа“ – седмата част от екшън франчайза с Том Круз в главната роля, генерира 56,2 млн. долара в дебютния си уикенд в Северна Америка, съобщава Bloomberg.

За сравнение, прогнозите за продажбите от билети бяха за 61 до 75 млн. долара за периода от петък до неделя, показват данни на Boxoffice Pro.

Филмът събра 80 млн. долара за петте дни от премиерата си на 12 юли. Paramount Pictures, която разпространява филма, прогнозираше 90 млн. долара за този период.

Предишните серии от „Мисията невъзможна“ генерираха между 44,9 и 78,8 млн. долара през първите си пет дни на екран, показват данни, предоставени от Comscore. Международните продажби възлизат на 155 млн. долара, съобщи студиото в изявление от неделя.

Филмът бе едно от най-очакваните заглавия от индустрията за годината. Той получи положителни отзиви, като оценките на критиците и публиката са на ниво от съответно 96% и 94% в Rotten Tomatoes. „Топ Гън: Маверик“, отново с Том Круза, е най-печелившият филм за миналата година на местно ниво.

На второ място в боксофис класацията за уикенда е Sound of Freedom, който е генерирал общо 85 млн. долара в двете си седмици на екран. Нискобюджетният филм, в който бивш американски държавен агент спасява деца от секс трафик в Колумбия, е огромен успех за едва двегодишния разпространител Angel Studios. Лентата е продала два пъти повече билети в САЩ и Канада този уикенд от „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ на Walt Disney, чиято продукция струва 300 млн. долара.

В „Пълна разплата - част първа“ Круз се опитва да намери мощно оръжие, което заплашва да унищожи човечеството. Заедно с него във филма участват още Хейли Атуел и Винг Раймс.

Редица нашумели заглавия от това лято се оказват разочароващи, включително „Стихии“ на Disney и „Светкавицата“ на Warner Bros. В резултат на това анализаторите от Bloomberg Intelligence понижават прогнозите си приходите на филмовата индустрия до около 9 млрд. долара тази година. Преди пандемията местният боксофис редовно достигаше 11 млрд. долара годишно.

Балансът на летния филмов сезон сега лежи на две силно очаквани премиери следващия уикенд – „Барби“ на Warner Bros и „Опенхаймер“ на Universal. Прогнозите са „Барби“ да събере общо 426 млн. долара на местно ниво, а „Опенхаймер“ – 194 млн. долара, показват оценки на Boxoffice Pro.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 17.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още