IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След стадионите Тейлър Суифт завладя и кино екраните

Филмът за турнето на поп изпълнителката отвя конкуренцията при премиерата си

09:38 | 16.10.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Тейлър Суифт на премиерата на филма. Снимка: Matt Winkelmeyer/Getty Images
Тейлър Суифт на премиерата на филма. Снимка: Matt Winkelmeyer/Getty Images

Поп изпълнителката Тейлър Суифт завладя бокофиса този уикенд, след като филмът за турнето ѝ превърна затъмнените кина в дансинги и събра около 126 млн. долара приходи на световно ниво, съобщава Ройтерс.

Феновете, облечени в концертни тениски и пайети за излъчването на Taylor Swift: The Eras Tour, пяха и танцуваха на фона на песни като Shake It Off, Anti-Hero и други от 17-годишната кариера на Суифт.

Филмът предоставя желан тласък за кината, изправени пред слаб есенен сезон, след като стачката на холивудските актьори накара студиата да отложат премиери като „Дюн: Част 2“.

Очакванията бяха продажбите от билети в САЩ и Канада за The Eras Tour да достигнат между 95 и 97 млн. долара до края на неделята, заяви разпространителят AMC Theatres, като точни данни се очакват по-късно в понеделник.

Тази сума задмина общите приходи от 73 млн. долара на Never Say Never на Джъстин Бийбър, който засега държи рекорда за концертен филм.

„Това е дебют на суперзвезда“, казва Джеф Бок, старши анализатор в Exhibitor Relations, за филма на Тейлър Суифт. „Това беше парти в киносалон“.

The Eras Tour добави около 33 млн. долара от международните пазари, сочат оценки на АМС, като така общата сума ще достигне между 126 и 130 млн. долара.

Концертът ще бъде на екран в още страни, включително Бразилия, Южна Корея и Малайзия през ноември.

Ако сегашните оценки се запазят, представянето на Суифт ще остане под бичите прогнози от боксофис анализаторите, които очакваха приходи между 100 и 140 млн. долара.

Не е имало дебют през октомври, който да задмине приходи от 100 млн. долара на местно ниво. Единствено „Жокерът“ донесе 96,2 млн. долара през 2019 г.

От началото на годината досега приходите от продажби на билети в Северна Америка са с 26% над тези от миналата година, показват данни на Comscore, но с почти 17% под предпандемичните резултати от 2019 г. Студиата са представили 16 по-малко филма в кината тази година спрямо същия период а 2019 г.

Поп изпълнителката Бийонсе ще последва Суифт с премиера на своя концертен филм Renaissance Tour през декември, който вероятно ще помогне на кината да попълнят пропуските, предизвикани от стачката на актьорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 16.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още