IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хорър за карти таро е най-гледаният филм у нас по време на великденските празници

„Дюн: част втора“ отново се връща в класацията през тази седмица

08:47 | 08.05.24 г. 1
Снимка: Sony Pictures
Снимка: Sony Pictures

Хорър филмът „Карти на смъртта“ е най-гледаното заглавие по време на великденските празници (3-5 май) в българските кина, сочат обобщените данни на киносалоните. В него се разказва за група приятели, които нарушават основното правило за гледане на таро – да не се използва чужда колода. Така неволно пускат на свобода злокобна сила, заключена в прокълнатите карти. Филмът е гледан от 5934 зрители в премиерния си уикенд и е донесъл 74 198 лв.

На второ място остава „Каскадьорът“ с Райън Гослинг и Емили Блънт. Екшън комедията разказва за каскадьор, отказал се от професията, за да се погрижи за здравето си, който обаче се връща на снимачната площадка след изчезването на звездата на касов филм. Неволно героят се оказва въвлечен в куп премеждия заради изчезналата знаменитост. За двете си седмици на екран филмът е гледан от 15 502 зрители, донасяйки приход от 214 737 лв.

На трето място е анимацията „Кунг-фу панда 4“, която е на екран в България от 8 седмици и вече е гледана от 133 825 зрители, донасяйки 1,74 млн. лв. приход.

Четвърто място сред най-гледаните заглавия у нас заема българската комедия „Опасни шматки“, в която двама приятели от „Люлин“ решават да оберат мол. Във филма участват Ники Станоев, Стоян Цветков, Силвия Петкова и Кирил Ефремов, а за общо трите си седмици на екран е донесъл приход от 240 292 лв. от продажбата на 19 384 билета.

На пето място е спортната драма „Претендентите“ на режисьора Лука Гуаданино („Призови ме с твоето име“), в което Зендая – в ролята на Таши Доналдсън, е в основата на любовен триъгълник, в който тенисът и личните взаимоотношения непрекъснато се преплитат. Филмът е гледан от 9250 зрители, донасяйки приход от 115 672 лв.

Шести тази седмица е „Годзила и Конг: Нова империя“, който е гледан от над 49 хил. зрители и е донесъл 710 631 лв. приход.

На седмо място е „Горските мечоци: Пазителите“ за мечетата Браяр и Брембъл и техните приключения. Анимацията е гледана от 4894 зрители и е донесла приход от 55 950 лв.

Осма е приключенската комедия „Ловци на духове: замръзналата империя“. Филмът с Бил Мъри, Дан Акройд, Пол Ръд и Маккена Грейс е гледан от 14 091 зрители, привличайки приход от 190 441 лв. за четирите си седмици на екран.

На девето място е „Дюн: Част втора“. Вторият филм по романа на Франк Хърбърт, режисиран от Дени Вилньов, е излизал от класацията с десетте най-гледани заглавия само веднъж от премиерата си на 1 март досега. За периода от над два месеца той е гледан от 156 490 зрители, донасяйки 2,3 млн. лв. приход.

На десето място остава биографичният филм за британската певица Ейми Уайнхаус, която почина през 2011 г. на 27-годишна възраст. „Ейми Уайнхаус: Back to Black“ е режисиран от Сам Тейлър-Джонсън и се прожектира в българските кина от 4 седмици. Филмът е гледан от 11 047 зрители, донасяйки приход от 140 562 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 08.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Tikva007
преди 1 седмица
*Хорър за карти таро е най-гледаният филм у нас по време на великденските празници* - Да се смее ли човек, да плаче ли?!!! Или както казваше един от новите овччарри на българското сстаддо - светлият борец за българския евроатлантизъм Соломон Паси: *Мваййната му на Християнството!*
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още