IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният изпълнителен директор на Adidas напуска поста по-рано

Каспър Рорстед си тръгва още следващата година, компанията вече му търси заместник

15:50 | 22.08.22 г.
Каспър Рорстед. Снимка: Bloomberg
Каспър Рорстед. Снимка: Bloomberg

Германският производител на спортни стоки Adidas неочаквано обяви в понеделник, че главният му изпълнителен директор Каспър Рорстед ще напусне поста следващата година, преди договорът му да изтече. Компанията допълни, че е започнала да търси негов наследник, съобщава Ройтерс.

„След три последователни години, които бяха белязани от икономическите последствия от пандемията от Covid-19 и геополитически напрежения, сега е правилният момент да започнем смяна на главния изпълнителен директор и да проправим пътя към рестартиране“, казва председателят на надзорния съвет Томас Рабе в изявление.

Групата съобщи, че Рорстед и надзорният съвет са се договорили, че главният изпълнителен директор ще предаде поста си през 2023 г. Той ще остане на позицията, докато бъде намерен негов наследник, добавя компанията.

Рорстед, който е начело на Adidas от 2016 г. насам, заяви, че е изисквало „огромни усилия“ да се управляват предизвикателствата през последните няколко години.

„Ето защо позволяването на рестартиране през 2023 г. е правилният ход – както за компанията, така и за мен лично“, каза той, без да уточнява причините за напускането си. През 2020 г. Adidas удължи срока на договора му до 31 юли 2026 г.

Акциите на Adidas поевтиняха след новината, търгувайки се с 3,2% надолу към обяд и представяйки се по-слабо от индекса DAX, чийто спад е от 2%.

Миналия месец Adidas понижи целта си за печалбата за 2022 г., позовавайки се на по-бавното от очакваното възстановяване на Китай от пандемичните ограничения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още