IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще си поделят ли пикълболът и голфът трона на любимец на бизнеса?

Пикълболът е вторият по популярност ракетен спорт след тениса на корт към момента, посочи Гергин Ангелов, председател на българската федерация

17:05 | 19.05.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Пикълболът е един много аристократичен спорт и е такъв, който може да се играе както професионално, така и за удоволствие. Той позволява и по време на практикуването му да се провеждат бизнес срещи и да се сключват сделки по подобие на голфа. Вече над 4,8 млн. души практикуват този спорт. Това съобщи в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria каза Гергин Ангелов, председател на Българска федерация "Пикълбол".

„Когато се говори за микса между спорт и бизнес и за сключване на сделки по време на практикуването на спорт, короната в последно време се носи от голфа. Пикълболът има голям потенциал да вземе част от блясъка на голфа, защото в САЩ има страхотен бум. Там се провеждат професионални лиги и състезания от много висок ранг, с награден фонд от над милион долара“, посочи Ангелов и потвърди, че в момента пикълболът „рязко“ навлиза и в Европа. По думите му в момента този спорт е най-силно развит в Испания, като тепърва ще се поставят основите и в България.

Председателят на българската федерация обясни, че пикълболът е 100% инклузивен спорт – социален и приобщаващ, който дава възможност да се практикува от хора на всякаква възраст, както и от хора в неравностойно положение, от деца и младежи със специални потребности. „Той е много лесен за практикуване и всеки може да започне да го играе. Пикълболът е микс от ракетни спортове – бадминтон, тенис на корт, тенис на маса, дава и много възможности, защото е в крак с новите световни фитнес тенденции – спорт на открити пространства, който може да се практикува навсякъде“, поясни Гергин Ангелов.

Според него пикълболът е вторият по популярност ракетен спорт след тениса на корт към момента, така че е разбираемо защо инвеститорите се насочват към него. Той посочи, че „печалбите от отбори е доста добра“.

На въпроса колко струва издръжката на един отбор по пикълбол и от какво се формира разходната част, Гергин Ангелов отговори, че би могло да се направи сравнение с отборите по бадмингтон, предвид факта, че освен председател на Българската федерация "Пикълбол" той е основател и председател на един от най-големите бадминтон клубове в страната. „В него се развиват състезатели, които са на олимпийско ниво. Издръжката на един такъв професионален отбор в областта на ракетните спортове основната разходна част е в инфраструктура, в наемане на зала, материално-техническо оборудване, в подготовката на състезатели, за да участват на високо ниво и да постигат високи спортни резултати“, коментира председателят на Българска федерация "Пикълбол".

Как е създаден спортът "пикълбол"? Колко струва един час игра на пикълбол в Сентръл парк, Ню Йорк? Къде се откриват игрища за пикълбол? Ще припознаят ли спорта мениджъри с офиси в бизнес сгради? Какви средства ще са необходими в България, за да започне подготовката на един професионален пикълбол отбор? Къде се намира първото пикълбол игрище у нас? Има ли пресечна точка между корпоративната и социална отговорност на бизнеса в Европа и България и новите спортове като пикълбол?

Вижте целия коментар във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 19.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още