IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adidas отново повиши прогнозата си след нова продажба на продукти на Yeezy

Германската компания сега очаква да отчете оперативна загуба от около 100 млн. евро за 2023 г.

22:23 | 17.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Производителят на спортни стоки Adidas повиши прогнозата си за втори път за три месеца, след като продаде още една партида маратонки Yeezy от прекратеното си партньорство с дизайнера Ye (рапъра Кание Уест), пише Bloomberg.

Германската спортна компания сега очаква да отчете оперативна загуба от около 100 млн. евро за 2023 г.

Това е по-добре от загубата от 450 млн. евро, която Adidas прогнозира през юли, което вече беше подобрение спрямо първоначалното предупреждение на компанията, че може да отчете оперативна загуба от 700 млн. евро, ако трябва да отпише всички налични запаси на Yeezy.

Американските депозитарни разписки на гиганта се търгуваха с 3,1% ръст късно във вторник.

Adidas извърши две успешни продажби на продукти на Yeezy от май насам и може да получи допълнителен тласък на бизнеса си от бъдещи продажби на инвентар през празничния сезон за пазаруване. Въпреки това тези продажби вероятно ще имат по-малко положително въздействие върху приходите от първоначалната партида от май и юни, която донесе около 400 млн. евро.

Благотворителни дарения

През май Adidas реши да започне да продава купищата обувки Yeezy, останали от вече прекратеното партньорство с Ye. Компанията обеща да дари „значителна сума“ от приходите на благотворителни организации, които работят за борба с дискриминацията и речта на омразата.

Потенциалното отписване на оставащия инвентар на Yeezy вече е намаляло до около 300 млн. евро от по-ранното ниво от 400 млн. евро, обяви Adidas.

Продажбите са тласък за компанията, докато главният изпълнителен директор Бьорн Гулден, който пое управлението през януари, се опитва да върне гиганта към успеха. Adidas среща трудности с растежа в Северна Америка, отчасти заради огромните запаси от непродадени дрехи и обувки там.

Компанията изглежда отново набира инерция в Китай и се радва на силно търсене по света на линията маратонки Terrace, която включва класики като Samba и Gazelle.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 17.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още