IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Prada планира да наеме бившия шеф на Luxottica

С този ход компанията иска да улесни прехода в мениджмънта към следващото поколение на фамилията основател

14:26 | 29.11.22 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Италианската група за луксозни стоки Prada ще наеме бившия главен изпълнителен директор на Luxottica Андреа Гера на висша управленска позиция, за да улесни прехода в мениджмънта към следващото поколение на фамилията основател, съобщава Ройтерс, позовавайки се на запознат източник.

Сегашният 76-годишен главен изпълнителен директор на Prada Патрицио Бертели заяви, че ще предостави управлението на групата, която ръководи със съпругата си и дизайнер Миуча Прада, на 34-годишния си син Лоренцо.

За да улесни прехода, групата иска да привлече и външен мениджър, казва втори източник, близък до ситуацията.

Prada е близко до финализирането на сделката за наемането на 57-годишния Гера, който по-рано тази година се оттегли като ръководител на подразделението за хотели в луксозния гигант LVMH, казва първият източник.

И Prada, и Гера са отказали коментар по въпроса.

Италианският ежедневник La Repubblica първи съобщи новината, че Prada може да обяви пристигането на Гера още през януари.

„Вярваме, че Гера ще добави безценен опит и значителна тежест във висшия управленски екип на Prada”, заяви брокерската къща Jefferies в коментар, добавяйки, че пазарът ще приветства новината предвид факта, че групата е стартирала процес на предаване на управлението.

Бертели заяви преди година, че Лоренцо, който е директор по маркетинга в групата, ще го наследи след три години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:26 | 29.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още