IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix очаква по-евтината си услуга с реклами да достигне 40 млн. зрители до края на 2023 г.

Компанията вече провежда срещи с потенциални рекламодатели

14:38 | 15.09.22 г.
Снимка: Chona Kasinger/Bloomberg
Снимка: Chona Kasinger/Bloomberg

Netflix очаква включващата реклами версия на стрийминг услугата ѝ да достигне около 40 млн. гледания глобално до третото тримесечие на 2023 г., сочи документ, разгледан от Wall Street Journal, който Netflix е споделила с рекламодатели.

Директори от Netflix и нейния рекламен партньор Microsoft са се срещнали с купувачи на реклама в последните седмици, в опит да сключат сделки преди планираното пускане на услугата по-късно тази година.

Базирайки се на предварителните си прогнози, Netflix е казала на рекламните директори, че очаква 4,4 млн. уникални зрители по света към края на годината, като 1,1 млн. от тях да са от Съединените щати. Компанията очаква, че броят ще нарасне до 40 млн. уникални зрители до третото тримесечиена 2023 г., като 13,3 млн. ще са в САЩ.

Прогнозата на Netflix обхваща няколко пазара, включително Бразилия, Мексико, Япония, Великобритания, Франция, Германия, Южна Корея, Испания, Италия, Австралия и Канада.

Метриката, която компанията е споделила – „очаквани уникални зрители“, вероятно ще бъде по-висока от броя на абонатите на включващия реклами план на Netflix, тъй като в едно абонирано домакинство може да гледа повече от един човек.

„Все още сме в зората на решението как да пуснем по-евтината, включваща реклами услуга и нищо не е решено“, коментира говорителка на Netflix.

Стрийминг компанията продължава да оценява потенциалното търсене на новия план с реклами, а прогнозите за абонатите и зрителите могат да бъдат променени с времето, твърдят източници, запознати с въпроса.

Netflix, която има 220 млн. абонати по света, залага, че по-евтината рекламна услуга може да привлече нови потребители и да тласне нагоре приходите ѝ. Това се случва, докато компанията се бори с все по-голямата конкуренция и съзряването на американския пазар.

През тримесечието до края на юни стрийминг гигантът загуби близо 1 млн. абонати. Сега той се присъединява към конкуренти като HBO Max и Disney+, които имат или планират услуги с реклами.

Навлизането на Netflix в рекламата е голям обрат за компанията, която с години твърдеше, че ще остане без реклами.

В писмо до акционерите, изпратено през юни, Netflix заяви, че новата опция вероятно ще бъде пусната в началото на 2023 г., но на някои рекламодатели е казала, че ще стартира на 1 ноември. Компанията иска да таксува брандовете с премиум цени за реклама в платформата си, писа по-рано Wall Street Journal.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 15.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още