IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принтиране на бъдещето: нови производствени технологии променят икономиката на САЩ

3D принтерите намират все по-важно място в заводите в страната

21:44 | 21.09.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Политики на парче

Със сигурност подходът на САЩ за укрепване на отделни индустрии са далеч от цялостния подход на конкурента Китай. Американските политики продължават да са повече на парче – насочени към финансиране, което лесно може да отпадне при бъдеща администрация – и възпрепятствани от очакванията на инвеститорите. Обичайно инвеститорите в САЩ изискват по-висока възвръщаемост на инвестициите, отколкото техните колеги в други части на света, ограничавайки доколко дори щедрите държави субсидии могат да влияят на решенията за нови заводи.

През май администрацията на Байдън обяви инициатива с пет големи производителя, включително Honeywell International и Raytheon Technologies, за насърчаване използването на тази технология сред по-малките и средни доставчици на въпросните компании. Програмата, наречена Additive Manufacturing Forward, е доброволна и включва ангажимент от големите компании да помогнат за обучението на работниците във фирмите поддоставчици за използване на новата технология.

Адитивното производство, както се нарича, отговаря на обещанието на администрацията да насърчава „зелените“ индустрии, тъй като технологията може да намали разходите за материали с 90% и да намали наполовина потреблението на енергия.

Но това си остава сравнително малък сегмент. Адитивното производство някога се смяташе за твърде бавно, скъпо или непрецизно за пълноценна работа във фабриките. Но с развитието на технологията все повече компании започнаха да я използват за производство на готови части. General Electric например използва 3D принтери, за да прави горивни дюзи, които влизат в двигателите на самолетите Airbus и Boeing.

Пазарът на 3D принтиране в Северна Америка е оценяван на 3,1 млрд. долара, като се очаква да расте с по близо 20% годишно до края на това десетилетие, сочи проучване на компанията за пазарни проучвания Grand View Research.

VulcanForms е уникална сред компаниите за 3D принтиране с това, че изгражда свои собствени машини, които няма да продава на други производители, и ги използва, за да прави части за своите клиенти.

„Производството на компоненти е много по-добър бизнес от продажбата на машини“, коментира Харт. Той допълва, че чрез аутсорсинг на производството към VulcanForms клиентът получава предимствата на 3D принтирането, без да се налага да инвестира в нова технология и да наема хора, които да знаят как да работят с непознатите машини.

Компанията расте бързо, като планира да удвои броя на 3D принтиращите машини в завода си в Девънс, Масачузетс, до края на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:44 | 21.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още