IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peloton продължава да съкращава служители

Компанията се опитва да преобърне бизнеса си

15:12 | 06.10.22 г.
Снимка: Adam Glanzman/Bloomberg
Снимка: Adam Glanzman/Bloomberg

Peloton Interactive обяви, че планира да съкрати около 500 работни места, или 12% от останалата ѝ работна сила. Това е четвъртият кръг от съкращения на компанията тази година, докато производителят на свързано фитнес оборудване се опитва да се справи с нарастващата си загуба, пише Wall Street Journal.

Главният изпълнителен директор Бари Макарти, който пое поста през февруари, заяви, че дава на непечелившата компания още шест месеца да преобърне бизнеса си, а ако това не се случи, Peloton вероятно не е способна да съществува като отделна компания.

Новината за съкращенията ще остави Peloton с приблизително 3800 служители в глобален мащаб, по-малко от половината от броя на хората, които компанията нае в пика си миналата година. Освен това тя е премахнала около 600 работни места повече от юни насам от предварително обявените, като това се е случило чрез затваряне на магазини и други действия, обяви Peloton.

Макарти казва, че новите съкращения бележат последния значителен ход на компанията за намаляване на оперативния ѝ отпечатък и че сега директорите ще се съсредоточат върху увеличаване на приходите. По думите му съкращенията са в цялата компания, но ще се усетят най-силно в маркетинговите операции, които според него са твъде големи за организация с размера на Peloton.

„Идва момент, когато или сме успешни, или не сме“, коментира Макарти в интервю. „Трябва да растем, за да изведем бизнеса на устойчиво ниво“.

Компанията отчете шест поредни тримесечия на червено, които кулминираха със загуба в размер на 1,2 млрд. долара през последното тримесечие. Търсенето на велоергометрите и пътеките за бягане на Peloton спадна и броят на хората, които се абонират за нейните фитнес класове също не расте, тъй като американците се завръщат към режима си отпреди Covid, а напоследък са по-внимателни в разходите, защото са изправени пред висока инфлация.

През август новооткритите работни места в САЩ са спаднали с 10%, а съкращенията са нараснали, което е пореден сигнал, че пазарът на труда се охлажда, макар все още да е силен. Все повече компании – от Meta Platforms до Snap и Stanley Black & Decker – съкращават служители, а други като Amazon.com и Google обявиха, че ще замразят процеса по наемане на кадри.

Peloton имаше около 3700 служители преди началото на пандемията, а през 2021 г. те се увеличиха до 8600, когато компанията беше изправена пред огромно търсене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 06.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още