IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hewlett Packard Enterprise не успя да изпълни тримесечните прогнози

Клиентите на гиганта са свили ИТ разходите си

12:55 | 31.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Mark Felix/Bloomberg
Снимка: Mark Felix/Bloomberg

Hewlett Packard Enterprise не успя да изпълни прогнозите за приходите за второто си тримесечие, след като клиентите намалиха разходите си за технологии, включително за облачни услуги, предвид забавянето на икономиката, предава Ройтерс.

Цената на базираната в Тексас ИТ компания се понижи с 4% по време на следборсовата търговия. От началото на годината стойността на книжата на HPE е спаднала с близо 3 на сто.

За някои от най-големите технологични компании облачните услуги и бизнесът с центрове за данни се оказаха сред най-големите двигатели на растежа, включително по време на пандемията, когато хората работеха от вкъщи.

Но търсенето на такива услуги се забави, след като високите цени и несигурната икономика принудиха бизнеса да свие ИТ разходите си, в опит да намали харченето.

Hewlett Packard, чието портфолио включва хибридния облак HPE GreenLake също така е изправено пред по-голяма конкуренция от играчи като Microsoft, Amazon.com и Oracle.

Приходите за тримесечието, завършило на 30 април, са 6,97 млрд. долара, в сравнение със средната прогноза на анализаторите за 7,31 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Тримесечните приходи от продажби на компютърния сегмент на компанията са спаднали с 8%, докато сегментът за съхранение на данни е записал 3% спад. Другите три бизнес сегмента обаче са регистрирали ръст.

Hewlett Packard очаква приходите ѝ за третото тримесечие да бъдат между 6,7 млрд. и 7,2 млрд. долара. Средната прогноза на анализаторите е за 7,24 млрд. долара.

На коригирана база компанията е спечелила по 52 цента на акция през второто тримесечие, спрямо очакваните от анализаторите 48 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:55 | 31.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още