IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon е добавила най-много мобилни потребители за тримесечие от 2021 г. насам

Общите приходи на компанията от безжични услуги достигат 19,4 млрд. долара, отчасти поради повишаването на цените и приемането на нови премиум планове

21:29 | 23.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Verizon Communications Inc. е добавил повече мобилни клиенти на дребно през четвъртото тримесечие, отколкото през който и да е период от 2021 г. насам, сигнализирайки за потенциална повратна точка за американския телекомуникационен конгломерат, който се опитва да възстанови пазарния си дял на фона на силната конкуренция, пише Bloomberg.

Потребителската група на Verizon е добавила 318 000 мобилни абоната през последното тримесечие на 2023 г., с което надхвърля прогнозите на анализаторите за 95 900 нови абоната. Това е първият ръст за компанията след три месеца на спад, докато Verizon търси начини да спечели клиенти, привлечени от конкуренти като AT&T Inc. и T-Mobile US Inc.

Конгломератът изоставаше от своите съперници по отношение на ръста на абонатите през последните години, след като скъпите покупки и стратегическите грешки позволиха на конкурентите да отнемат от пазарния му дял във вече пренаселения пазар.

Миналия март Verizon назначи ветерана Совмианараиан Сампат да отговаря за отдела за потребители, който представлява 76% от приходите на Verizon през четвъртото тримесечие. Сампат повиши цените и въведе гъвкави планове в опит да възстанови растежа. Неговата цел е компанията а добави 1 милион нови клиенти годишно.

Последните резултати показват, че стратегията на Verizon работи, изтъква анализаторът на Bloomberg Intelligence Джон Бътлър. Той се позова на новото ценообразуване и активирането на повече от основните ефирни вълни на Verizon в C-обхвата, които осигуряват бързи връзки. „Инерцията може да продължи, тъй като последните мерки осигуряват повишение“, подчерта Бътлър.

През последните три месеца акциите на компанията прибавят близо 30% към стойността си, подпомогнати от силните тримесечни резултати, които показаха по-голямо от очакваното увеличение на абонатите на широколентов достъп до интернет.

Общите приходи от безжични услуги достигат 19,4 млрд. долара през тримесечието, което е с 3,2% повече от същия период на 2022 г., отчасти поради повишаването на цените и приемането на нови премиум планове, изтъква Verizon.

Коригираната печалба за четвъртото тримесечие е 1,08 долара на акция, което отговаря на медианната оценка на анализаторите. Приходите за трите месеца са спаднали с 0,3% до 35,1 млрд. долара спрямо година по-рано. Прогнозите на анализаторите бяха за приходи от 34,5 млрд. долара. Verizon приписва спада на по-малкия брой клиенти, надграждащи телефоните си.

Компанията също така отчете продължаващ спад в своята бизнес група, след като отписа 5,8 млрд. долара от стойността на звеното миналата седмица, позовавайки се на намаляващото търсене и конкурентния натиск. Приходите на звеното са паднали с 3,6% до 7,6 млрд. долара, въпреки че успя да добави нови абонати на безжични телефони. Verizon изтъква като фактор по-слабите продажби на кабелни услуги и оборудване.

Свободният паричен поток на групата расте до 18,7 млрд. долара през 2023 г. спрямо 14,1 млрд. долара за предходната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 23.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още