IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon изненадващо записа ръст в броя на клиентите си

Компанията надмина очакванията за печалбата си

20:40 | 25.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg
Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Verizon Communications надмина прогнозите на анализаторите за печалбата и броя на абонатите си, след неочакван ръст на броя на клиентите, пише Bloomberg.

Най-големият американски телекомуникационен оператор отчете коригирана печалба на акция от 1,21 долара за второто тримесечие. Това е под 7,6-те процента ръст година по-рано. Но това все пак е по-високо от прогнозата на Wall Street за 1,16 долара на акция, според проучване на Bloomberg.

Компанията е прибавила 384 хил. клиенти на домашен интернет, което е над 256 700, колкото очакваха анализаторите. Междувременно ръстът на мобилните абонати се е завърнал с 8000 нови абонати, докато анализаторите очакваха загуба на 10 393.

Ръстът на броя на абонатите е добра новина за инвеститорите, които през последните години не са щастливи от Verizon и AT&T, след като големите обещания за 5G технологиите не успяха да доведат до голямо търсене от страна на потребителите и до мрежово надграждане. Притесненията за наскоро разкритите потенциално високи разходи за премахване на кабелите с оловно покритие в части от мрежите допълниха предизвикателствата пред компаниите.

Базираната в Ню Йорк Verizon изостана спрямо големите си конкуренти в растежа на броя на абонатите през последните две години и назначи Соумаянараян Сампат да отговаря за потребителския бизнес в опит да стабилизира най-голямото си звено. Корпоративната група на компанията е отговорна за целия растеж на мобилните абонати през тримесечието, докато потребителското звено продължава да се свива.

Verizon планира да повиши цените на домашния интернет с 10 долара на месец това лято, в опит да генерира повече печалба от популярния си пакет, комбиниран с висок клас неограничен безжичен интернет план.

Цената на акциите остана почти без промяна в 9:49 ч. местно време в Ню Йорк до 34,11 долара. От началото на годината стойността на книжата на фирмата се е свила с 14 на сто.

Компанията отчете 32,6 млрд. долара приходи, което е с 3,5% по-малко спрямо година по-рано. Анализаторите прогнозираха 33,3 млрд. долара приходи.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 25.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още