IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогнозата на Verizon се оказа под очакванията на анализаторите

Забавянето на бизнеса натежава на представянето на американския телеком

19:50 | 24.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg
Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Прогнозата на Verizon Communications за годишната ѝ печалба се оказа под очакванията на Wall Street, докато телекомуникационният гигант се бори със забавящия се ръст на абонатите на мобилни услуги в сравнение с миналата година и прави големи инвестиции в 5G технологии, предава Ройтерс.

Цената на акциите на компанията се понижава с 0,3% до 39,52 долара към 19:30 ч. на борсата в САЩ.

Verizon, чиито планове са най-скъпите сред американските телекоми, миналата година загуби абонати от бързо растящи играчи като AT&T и T-Mobile, които заложиха на промоционални активности или имат по-развити 5G мрежи.

И все пак, благодарение на промоционални оферти и на пускането на новия iPhone на Apple през четвъртото тримесечие, компанията е добавила 217 хил. нетни абонати на месечен  мобилен абонамент през четвъртото тримесечие. Това се оказа над прогнозата на FactSet за 200 400.

Анализаторите смятат, че най-големият телеком в САЩ по брой абонати, трябва да внимава с понижаването на цените на плановете и с предлагането на големи отстъпки, за да не навреди на печалбата и свободния си паричен поток, предвид значителните му инвестиции в 5G.

Представители на индустрията също намекнаха за по-слаб растеж заради забавянето на търсенето на телефони с възможности за видео разговори, както и на премиум планове, които помагаха на хората да работят от вкъщи по време на блокадите, наложени заради пандемията.

Verizon, която добави 558 хил. абонати през четвъртото тримесечие на миналата година, очаква коригирана печалба между 4,55 долара и 4,85 долара на акция за 2023 г. Анализаторите прогнозираха 4,97 долара печалба на акция по данни на Refinitiv.

Освен това компанията очаква капиталовите ѝ разходи за тази година да са в диапазона 18,25-19,25 млрд. долара.

За четвъртото тримесечие Verizon е спечелила 1,19 долара на акция при 35,3 млрд. долара приходи, което до голяма степен отговори на прогнозите на анализаторите.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:37 | 24.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още