IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директори на Nvidia продадоха нейни акции за 180 млн. долара

Представители на компанията се опитват да спечелят от борсовия бум на компанията

12:48 | 07.03.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Двама директори на Nvidia са продали акции от производителя на чипове на стойност 180 млн. долара в последните дни. Така те се превръщат в поредните вътрешни представители на технологичния гигант, които печелят от факта, че цената на книжата на Nvidia продължава да чупи рекорди, пише Bloomberg.

Тенч Кокс, бивш управляващ директор на компанията за рисков капитал Sutter Hill Ventures, който е в борда на Nvidia от 1993 г., е продал 200 хил. акции на 5 март при цена между 850,03 и 852,50 долара за брой, сочат документи до регулаторите. Кокс продължава да има над 3,7 млн. акции от компанията.

Акциите на Nvidia поскъпнаха от началото на годината. Графика: Bloomberg L.P. Акциите на Nvidia поскъпнаха от началото на годината. Графика: Bloomberg L.P.

Марк Стивънс, директор от 2008 г., е продал 12 хил. акции на 4 март на цена между 852,06 и 855,02 долара.

Продажбите се случват на фона на бурно рали за Nvidia, при което цената на книжата ѝ се повиши със 79 на сто тази година, благодарение на оптимизма, че силните продажби на нейните чипове, използвани за изчисления с изкуствен интелект, ще продължат със същата сила.

Nvidia приключи търговията в сряда с пореден рекорд и удължи поредицата си от ръстове до пети ден. Сега компанията може да се похвали с пазарна капитализация от 2,2 трлн. долара, като изостава само от Microsoft и Apple в американския широк борсов индекс S&P 500.

Миналия месец други директори продадоха 99 хил. акции след излизането на отчета на Nvidia. По това време продадените книжа бяха на стойност 80 млн. долара. Акциите на производителя на чипове повишиха цената си с 1,2% преди началото на борсовия ден в четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 07.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още