IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dell отново съкращава служители

Компанията продължава да се опитва да намали разходите си

08:25 | 26.03.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Dell Technologies намали работната си сила като част от по-широка инициатива за намаляване на разходите, която включва ограничаване на наемането на външни кадри и реорганизация на служителите, посочва компанията в документи до регулаторите, цитирани от Ройтерс.

Към 2 февруари компанията имаше близо 120 хил. служители, спрямо 126 хил. година по-рано.

Съкращенията се случват, след като слабото търсене на нейните персонални компютри в продължение на две години отчасти допринесе за 11% спад на приходите за четвъртото тримесечие, обявени миналия месец.

Dell очаква нетните приходи на групата ѝ за клиентски решения (CSG), в която попадат персоналните ѝ компютри, да растат през цялата година, съобщи компанията. Приходите от сегмента са спаднали с 12 на сто през четвъртото тримесечие.

Въпреки че Dell предупреди за краткосрочни предизвикателства, компанията очаква търсенето да се подобри и ценовата среда да бъде по-конкурентоспособна през фискалната 2025 г.

Компанията обаче очаква разходите ѝ да се повишат и добави, че е вероятно да има „продължаващо намаляване на нетните приходи на другите ни бизнеси в резултат на промяната в нашите търговски отношения с VMware”.

Dell изкупи обратно акции, свързани със софтуерния гигант VMware, проправяйки пътя за завръщането му на пазара през 2018 г. Производителят на чипове Broadcom приключи придобиването на VMware за 69 млрд. долара през миналата година.

През 2023 г. Dell съкрати 6650 работни места, когато се подготвяше за потенциална рецесия, а търсенето на персонални компютри намаля.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 26.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още