IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung направи първа копка за новия си развоен център за чипове

Компанията ще инвестира 15 млрд. долара до 2028 г. в него

10:24 | 19.08.22 г.
Снимка:SeongJoon Cho/Bloomberg
Снимка:SeongJoon Cho/Bloomberg

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics обяви, че е направил първа копка на новия си комплекс за проучвания и развитие на чипове в Южна Корея, в който планира да инвестира около 20 трлн. вона (15 млрд. долара) до 2028 г. в името на лидерството си в технологията за полупроводници, предава Ройтерс.

Най-големият производител на чипове и вторият по големина поддоставчик на чипове в света заяви, че новото звено, което ще бъде разположено южно от Сеул, ще бъде водещо в напредналите проучвания за следващото поколение устройства и процеси, свързани с паметта и системните чипове. Освен това ще играе важна роля за разработването на нови технологии в дългосрочен план.

На церемонията по започването на строежа е присъствал наскоро помилваният заместник-председател на Samsung Electronics Лий Дзие Юн, както и други представители на висшия мениджмънт на компанията.

Лий се е срещнал със служители от бизнеса с чипове, а отделно и с директори, за да обсъдят начините за осигуряване на технологии, които да разширят лидерството в полупроводниците, обяви Samsung.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още