IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vodafone отчете по-висок ръст на приходите от очакваното

Компанията обяви нов главен финансов директор

11:45 | 24.07.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Vodafone отчете ускоряване на ръста на печалбата през първото тримесечие благодарение на силното търсене във Великобритания и по-добрия бизнес в Германия, Италия и Испания, осигурявайки добър старт за новия главен изпълнителен директор Маргерита Дела Вале, пише Bloomberg.

Телекомуникационната група каза също, че е наела бившия главен финансов директор на SAP Лука Мучич на същата позиция във Vodafone, като решението влиза в сила от 1 септември.

Той ще замени Дела Вале, която зае поста на главен изпълнителен директор за постоянно през април. В понеделник тя заяви, че приходите от услуги са се подобрили „на почти всички наши пазари“, като отчете 3,7% ръст на показателя за цялата група.

Спадът в Германия, която е най-големият пазар на Vodafone, е намалял наполовина на тримесечна база до 1,3%, след като покачването на цените на широколентовите интернет услуги частично е компенсирало въздействието от загубата на клиенти през последните 18 месеца, обяви компанията.

Растежът на приходите от услуги във Великобритания, където Vodafone обяви сливането на дейността си с конкурентната мрежа Three на Hutchison миналия месец, се е ускорил до 5,7%, стимулиран от силния скок на броя на потребителските и годишните увеличения на цените.

В Италия засиленото търсене от страна на бизнеса е помогнало за намаляване на спада до -1,6% от -2,7% през предходното тримесечие, докато Испания отбеляза по-малко подобрение до -3,0% от -3,7%.

Дела Вале е натоварена със задачата да опрости дейностите на групата и да спре спада на някои от най-големите пазари на Vodafone в Европа, където има ожесточена конкуренция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 24.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още