IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vodafone Германия съкращава 2000 позиции

Компанията се опитва да спести 400 млн. евро

09:43 | 27.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg
Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg

Vodafone Германия иска да спести около 400 млн. евро в следващите две години като част от преструктуриране, което ще засегне около 2000 работни места, обяви компанията, цитирана от Ройтерс.

Ходът е част от усилията за свиване на разходите, обявен преди близо една година, който ще доведе до загубата на общо 11 хил. работни позиции по света.

„Разходите за персонал ще бъдат намалени чрез спестявания и преместване на около 2000 работни места, както и защото ръчните задачи ще се изпълняват чрез засилена автоматизация в бъдеще“, твърди компанията.

Голяма част от спестяванията ще дойдат от изключването или обновяването на остарели IT структури, посочва Vodafone Германия – подразделение на британския телекомуникационен гигант Vodafone.

Въпреки това инвестицията в области с висок растеж като облака и бизнеса с корпоративни клиенти ще бъдат засилени, разкри гигантът.

Групата разшири дейността си в цяла Европа през първото десетилетие на века, но изпитва затруднения в Испания и Италия и реши да продаде своите италиански операции на Swisscom.

По-рано този месец Vodafone съобщи, че ще смени лидера си в Германия Филип Роге с Ахмед Есам от Vodafone Великобритания, който ще заеме новата позиция на изпълнителен председател в Германия и главен изпълнителен директор за европейските пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 27.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още