IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски съд отмени обезщетение за милиони от Monsanto за трима учители

Делото е първото по над десетина присъди с общо обезщетение от над 1,5 млрд. долара

17:55 | 02.05.24 г.

Апелативен съд в щата Вашингтон отмени обезщетение от 185 млн. долара, което Monsanto на Bayer трябваше да плати на трима бивши учители.

Съдебният състав откри недостатъци в съдебния процес, в който се твърдеше, че полихлорираните бифенили (ПХБ) на Monsanto са причинили мозъчни увреждания на учителите. Акциите на Bayer поевтиняха с над 70%, откакто тя придоби Monsanto през 2018 г.

Делото е първото по над десетина присъди с общо обезщетение от над 1,5 млрд. долара, които достигат до апелативния съд във връзка с предполагаемото излагане на токсични химикали в образователния център Sky Valley.

По данни на Bloomberg Intelligence максималната експозиция на Bayer по искове за замърсяване с полихлорираните бифенили от американски щати и физически лица може да надхвърли 2,5 млрд. долара. Компанията вече е изплатила над 650 млн. долара за уреждане на искове, заведени от американски градове и окръзи за замърсяване на водни пътища.

Всички новини от емисията гледайте във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 02.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още