IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия може да е използвала германски антивоенни протести за пропаганда

Според информацията става дума за организацията „Алтернативно бъдеще на децата“

18:05 | 15.05.24 г.

Руското военно разузнаване е работило за използване на крайнодесни мирни демонстрации в Германия като част от по-широка операция, целяща да повлияе на общественото мнение в страната и да подкопае подкрепата за Украйна. За това свидетелстват европейски правителствени служители, запознати с въпроса. Според информацията става дума за организацията „Алтернативно бъдеще на децата“ и нейният фотопроект "Децата на войната", стартирал няколко месеца след началото на руската инвазия в Украйна.

На уебсайта на организацията е обявено, че има за цел да привлече вниманието към страданията на децата във военните зони. Фотоизложбата е обиколила няколко големи градове в Германия. Показавана е и във Франция, Испания, Италия и Белгия. Според европейските служители организацията използва тази платформа, за да води кампания срещу Организацията на Северноатлантическия договор и да призовава за спиране на доставките на оръжие за Украйна.

Тя е организирала или е участвала в протести и митинги за мир в няколко германски града, включително Берлин и Рамщайн, където е разположено командването на въздушните сили на НАТО. „Алтернативно бъдеще на децата" е малка организация, ръководена от Оксана Валтер, която в миналото е отхвърляла критиките, че се присъединява към проруската пропаганда.

Всички новини от емисията гледайте във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 15.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още