IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израел ще поднови преговорите с "Хамас" за прекратяване на огъня

Видеоклип в социалните мрежи, показващ отвличането на израелски войници от бойци на "Хамас" на 7 октомври, предизвика обществен протест

18:30 | 23.05.24 г.

Израел заяви, че ще възобнови преговорите с "Хамас" за прекратяване на огъня, след като видеоклип в социалните мрежи, показващ отвличането на израелски войници от бойци на "Хамас" на 7 октомври, предизвика обществен протест.

Във видеото, съставено от кадри, заснети от бойците в деня на нападението, се виждат пет млади жени в цивилни дрехи, някои от които в синини и кръв, подредени до стена, преди да бъдат натикани в джип.

Жените, за които Израел потвърди, че са военнослужещи, бяха отвлечени, когато "Хамас" нахлу в Израел и уби 1200 души. Нападението предизвика военен отговор от Израел, който унищожи голяма част от Газа и уби повече от 35 хил. палестинци. Повече от 100 израелски заложници все още са държани в Газа от "Хамас", въпреки че не е ясно колко от тях са живи.

В изявление "Хамас" заяви, че видеото показва "умишлени изкривявания" и отхвърли коментарите, че нараняванията на жените са "нещо, което може да се очаква".

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 24.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още