IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световното първенство на хакерите завърши с фиаско

14:51 | 07.07.03 г.
Автор - снимка
Създател
Световното първенство на хакерите завърши с  фиаско
Широко рекламираното първо световно първенство на хакерите завърши без сериозни щети, като пострадаха много малко сайтове.

Предварителните прогнози сочеха, че хакерските атаки ще предизвикат масови проблеми в мрежата. Хакерският форум, който се проведе в неделя, премина без особени инциденти, коментираха специалисти резултатите от вандалската акция.

Компаниите за интернет защита и експерти обявиха, че хакерските нападения на добре защитени правителствени и корпоративни сайтове са претърпели пълно фиаско.

Един от малкото пострадали е естонският сайт Zone-H, който проследяваше насочеността на хакерските атаки и точно заради това е бил и обект на целенасочени нападения. Според специалистите ще са необходими още 36 часа, за да се знае пълният размер на засегнатите интернет страници, но се очаква броят им да бъде незначителен.

Организаторите на хакерското състезание Defacers Challenge се заканваха да засегнат 20 000 уеб страници по време на продължилата 6 часа атака в неделя. Според експерти поразените сайтове са не повече от няколкостотин.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още