IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

77% от потребителите смятат, че компютърът им е защитен от вируси

13:40 | 25.10.04 г.
Автор - снимка
Създател
77% от потребителите смятат, че компютърът им е защитен от вируси
Повечето хора, които използват компютри, смятат, че са защитени от заплахите, които могат да изникнат в информационната среда, даже когато компютърът им вече е нападнат от вирус, сочи проучване.

Анкета, проведена сред 329 интернет потребители и реализирана от интернет доставчика America Online и компания National Cyber Security Alliance, показва, че 77% от запитаните смятат, че компютърът им е защитен, дори когато всеки четвърти компютър от общо пет е бил заразен с вирус.

Почти две трети от интервюираните пък заявяват, че са имали проблеми, причинени от вирус.

Антивирусна програма са имали на компютъра си 85% от анкетираните, като повечето от тях не са я ъпдейтвали през последната седмица, а нови вируси се появяват ежедневно.

Останалите признават, че не са използвали предпазна софтуерна програма.

Повечето не са притеснени от съществуването на програми, които могат да доведат до нежелателното изпращане на спам. Много от засегнатите от вируси не са били наясно с наличието му и не са знаели как да се справят с него.

Използването на антивирусна програма навреме осигурява защитата на компютъра, напомнят от National Cyber Security Alliance.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още