IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 9 млн. домакинства в САЩ са с богатство от над 1 млн. долара

Повече от половината домакинства милионери са станали по-консервативни относно инвестициите си през изминалата година

16:43 | 28.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Близо 9 млн. домакинства в САЩ са с богатство от над 1 млн. долара

Броят на домакинствата с богатство над милион долара в САЩ се е повишил до нов рекорд, сочи публикувано днес изследване в щатските медии. Общо 8,9 милиона домакинства са с общо благосъстояние над 1 млн. долара, без в това да се включват притежаваните от тях имоти.

Броят им е нараснал с над 9% в сравнение с 2004 година, когато домакинствата с подобно благосъстояние са били 8,2 милиона, се казва още в изследването.

В голяма степен повишението се дължи на ръста на фондовите индекси, като над 60% от домакинствата притежават акции от щатски компании.

За сравнение, броят на домакинствата с богатство над 1 млн. долара е бил 7,1 млн. през 1999 година, след което се е понижил до 5,5 млн. през 2002 година в резултат на силния спад на фондовите пазари след пукането на “интернет балона”.

Според изследването средното благосъстояние на домакинствата с над 1 млн. долара възлиза на 2,2 млн. долара, от които средно над 1,4 млн. долара са в движимо имущество и ликвидни активи.

Проучването показва, че повече от половината домакинства са станали по-консервативни относно инвестициите си през предходната година, като 29% от домакинствата милионери не притежават акции или облигации, а 32% не държат дялове от инвестиционни фондове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още