IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Покриват Сан Франциско с безжична мрежа

Мрежата ще осигурява платен високоскоростен интернет или безплатен обикновен достъп

18:00 | 06.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Жителите на Сан Франциско ще имат безплатен интернет достъп където и да се намират. Снимка: Corbis
Жителите на Сан Франциско ще имат безплатен интернет достъп където и да се намират. Снимка: Corbis

Компанията Google заедно с интернет доставичка Earthlink ще покрият центъра на Сан Франциско с безжична мрежа, след като градският съвет определи компаниите за желани изпълнители на проекта.

Двете фирми влизат във финални преговори с управата на града, която се надява за заобиколи традиционните доставчици на високоскоростен интернет и да предложи на 700 хил. жители директна връзка до интернет. Общата оферта на Google и Earthlik бе една от шестте предложения по проекта.

Предложена е разнообразна система на плащане и услуги, която включва както и платения високоскоростен интернет на Earthlink, така и осигурен безплатен обикновен достъп от Google, който ще бъде „плащан“ от рекламни банери.

Покритието на центъра на Сан Франциско, осигуряващо евтин и достигащ навсякъде интернет, е част от тенденцията за изграждането на безжични градски мрежи от големите градове в САЩ.

Филаделфия постави началото през миналата година, когато подписа договор отново с Earthlink за покриването на града.

Други големи градове като Чикаго, Бостън и Остин също обявиха планове за безжични мрежи.

Обявеното през миналата година решение на Google да предложи безплатна мрежа над Сан Франциско привлече голямо внимание и предизвика интерес в тази насока и в много по-малки американски градове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още