IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хр. Добрев: Социалната търговия отваря пазарите към по-широк кръг трейдъри

Интересът на трейдърите е насочен основно към валутната търговия, посочва дилърът от БенчМарк Финанс

08:30 | 28.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Христо Добрев. <em>Снимка: Личен архив</em></p>

Христо Добрев. Снимка: Личен архив

– Какви рискове крие социалната търговия?

Като всяка друга търговия с финансови инструменти, така и социалната търговия носи своите рискове. Въпреки това, според мен рискът при едноличната търговия е много по-висок, отколкото при социалната търговия. Например един начинаещ трейдър би могъл да последва някой или няколко от успешните трейдъри в мрежата и да копира техните действия. Така той много по-бързо би могъл да навлезе в търговията с финансови инструменти. От друга страна по-опитните инвеститори също биха могли да обменят идеи и разгледат стратегиите на останалите участници в социалната мрежа.

– Как влияе улеснената комуникативност върху движенията на пазарите?

Определено положително. BenchMark Social позволява на всеки един участник, независимо от неговия опит, да се присъедини в мрежата. Вече не е необходимо трейдъръите да бъдат професионалисти, за да търгуват като такива.

– Кои са най-популярните финансови инструменти, към които се насочват ползвателите на платформата Ви?

Интересът на трейдърите е основно насочен към валутната търговия. Разбира се, ценните метали като злато и сребро, както и CFD върху основни борсови индекси са също популярни сред пазарните участници.

BenchMark Social дава достъп до същите инструменти и условия за търговия като в MetaTrader 4, а социалната търговия в платформата е безплатна. Това означава, че един трейдър може да търгува с всеки инструмент, който е на разположение в платформата BenchMark MetaTrader 4.

– Трейдънгът все повече и повече се превръща в занимание, което е зависимо от технологиите. В този ред на мисли, представляват ли интерес за клиентите Ви нашумялите напоследък дигитални валути?

Да, виртуалните валути добиха голяма популярност през последните месеци. Налице е и значителен интерес от страна на нашите клиенти. Въпреки това има редица неизвестни около търговията с този тип инструменти, които повдигат въпроси за бъдещето на дигиталните валути. Смятам, че бъдещето на криптовалутите ще остане отворено, именно когато тези въпросителни се изчистят.

– Какво бъдеще предстои оттук нататък пред финансовите пазари след навлизането на социалното търгуване? 

Социалната търговия отваря финансовите пазари за огромен брой потенциални активни трейдъри. Социалната мрежа в BenchMark Social се разраства постоянно, като допълнително ще се добавят и нови функционалности в самата платформа. Определено смятам, че този факт има изключително положителен ефект за пазарните участници и интегритета на пазарите като цяло.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още