IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разпространяването на страх се оказва ужасяващо изгодно

Едва 10 хил. долара е средната цена на атентат, а засега Западът не успява да спре финансирането на терористите

15:21 | 19.11.15 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Преди всичко обаче самите терористи вече много успешно развиват неформални начини за своите парични преводи. Класическите канали за финансиране, като подкрепата от богати личности или ислямски благотворителни организации, продължават да съществуват, те бяха по-специално за „Ал Кайда“ важен източник на приходи. Също така, системата за хавала, при която човек предава пари на друго лице от своята вяра, играе важна роля. Всъщност обръщането на терористите към хавала (пр. от арабски език "трансфер" - б. р.) не е случайно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 04:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 8 години
умирам да чета открития от преди 200 години, преоткрити днес пак .... че така се управялват хората от Римската империя до сега ..... по скоро въпроса е кога ще спрете да плашите хората за глупости ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
Според FATF класацията в това направление се води от Саудитска Арабия, която е блокирала сметки и активи в страната за повече от 31 милиона долара, следвана от САЩ с 20 млн. блокирани долара. В Германия Бундесбанк е блокирала едва 5300 евро в местни финансови институции.Ами ако се направи сметката че тия цитираните от хорски срам ще блокират нищожно количество от парите които въртят за контрабанда на оръжие за терористи , се получават бая сериозни пари от тероризъм като бизнес ! Прав е Путин като каза че всички в залата на Г20 снабдяват с оръжие терористите .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още