IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските борси не успяха да намерят единна посока

Пазарите са в очакване на заседанието на Федералния резерв по-късно днес

10:31 | 02.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските борси не успяха да намерят единна посока в сряда, следвайки разнопосочните движения на Wall Street от последната сесия, пише CNBC.

Японският бенчмарк Nikkei 225 се понижи с 0,27%. По-широкият показател Topix също изостана с 0,28% най-вече заради по-лошото представяне на подиндексите за минно дело и петрол. По-голямата част от автомобилопроизводителите се търгуваха на червена територия.

На борсата в Южна Корея показателят Kospi се придвижи в посока надолу с 0,32%, след като акциите на представителите на промишления сектор и производителите на автомобили поевтиняха.

Акциите на SK Innovation поскъпнаха с 3,31% след новината, обявена по-рано тази седмица, че компанията ще изкупи обратно акции за около 1 трлн. вона (932,6 млн. долара).

В Австралия местният индекс S&P/ASX 200 се опълчи на низходящия тренд в региона и успя да нарасне с 0,47%, след като секторите на промишлеността и информационните технологии се раздваха на интереса на инвеститорите.

В Хонконг измерителят HangSeng загуби 0,47% от стойността си до 30662,83 пункта. В континенталната част на страната Shanghai Composite се придвижи на червена територия с 0,35% до 3071,51 пункта.

Междувременно индексът PMI на мениджърите по поръчките, изготвян от Caixin, в Китай надмина пазарните очаквания и достигна 51,1 пункта за април при прогноза за 50,9 пункта.

Широкият показател MSCI за азиатско-тихоокеанския регион (с изключение на Япония) остана като цяло стабилен с минимално повишение от 0,05%.

Във фокуса на пазарите днес е заседанието на Федералния резерв, като очакванията на повечето анализатори е за запазване на лихвите в страната. Инвеститорите обаче внимателно ще следят сигналите на централната банка за инфлацията и развитието на икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още