IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сеул омаловажи заплахите на Пхенян за отмяна на двустранните преговори

Южнокорейски представител изрази очакване Северът да спазва споразуменията, постигнати на междукорейската среща на върха

08:44 | 18.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Лидерът на Северна Корея Ким чен-Ун. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Лидерът на Северна Корея Ким чен-Ун. Снимка: Ройтерс

Южна Корея омаловажи днес заплахите на Севера да се оттегли от двустранните преговори, предаде AP, цитирана от БТА.

Вярваме, че Северна Корея остава ангажирана с подобряването на нашите отношения, каза говорител на южнокорейското министерство на националното обединение.

По-рано Пхенян разкритикува остро започнали американско-южнокорейски военни учения и даде да се разбере, че няма да се върне на масата на преговорите със Сеул, докато исканията му не бъдат изпълнени. 

Цитираният южнокорейски говорител изрази очакване Северът да спазва споразуменията, постигнати на междукорейската среща на върха в края на миналия месец.

Тогава севернокорейският лидер Ким Чен-ун и южнокорейският президент Мун Дже-ин дадоха неопределено обещание за "пълна денуклеаризация" на полуострова, отбелязва АП.

Северът отмени предвидени за 16 май разговори с високопоставени представители на Юга и заплаши да се откаже от насрочената за идния месец в Сингапур историческа среща между Ким и президента на САЩ Доналд Тръмп, като предупреди, че няма да позволи да бъде принуден да изостави едностранно ядрената си оръжейна програма.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още