IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агроминистерството публикува график за директните плащания за Кампания 2017

Окончателното плащане по СЕПП е заложено за периода 20 – 30 май

15:36 | 10.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Актуализиран индикативен график за предстоящите плащания по схемите и мерките за директни плащания от Кампания 2017, които ще бъдат извършени през календарната 2018 г., публикува Министерството на земеделието, храните и горите.

До момента за Кампания 2017 в периода октомври – декември 2017 г. над 785 млн. лв. бяха изплатени на земеделските стопани по схемите за преходна национална помощ, схемите за обвързана подкрепа в сферата на животновъдството и схемата за единно плащане на площ. 

Окончателното плащане по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) е заложено за периода 20 – 30 май. Преразпределителното плащане по график е през последните 10 дни на март, а зелените директни плащания са от 10 до 30 април. Схемата за млади фермери е в първата седмица на юни.

От Министерството напомнят, че графикът за директните плащания е указателен и има за цел да ориентира предварително земеделските стопани за предстоящите плащания на субсидии.

В началото на март започва и приемът на заявления за подпомагане за Кампания 2018. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още