IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът ще вземе 100 млн. евро по JEREMIE за търговско финансиране и факторинг

Европейският инвестиционен фонд и Райфайзенбанк (България) подписаха гаранционно споразумение в подкрепа на българските малки, средни и междинни предприятия

14:14 | 14.01.21 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и Райфайзенбанк (България) подписаха гаранционно споразумение за 100 млн. евро, благодарение на което кредитната институция ще продължи да подкрепя и разширява продуктовата гама за подпомагане на българските малки, средни и междинни предприятия (с по-малко от 500 служители).

В рамките на следващите три години Райфайзенбанк (България) ще предоставя при по-благоприятни условия банкови продукти, свързани с търговско финансиране: банкови гаранции, акредитиви, факторинг, финансиране за оборотни средства и овърдрафти, обясниха от кредитната институция.

Трансакциите се ползват с подкрепа в рамките на Гаранционен инструмент за търговско финансиране, изпълняван от Европейския инвестиционен фонд и финансиран от Министерството на икономиката с национални средства, възстановени от изпълнението на операциите по Инициативата JEREMIE.

„Благодарение на отличното ни партньорство с Европейския инвестиционен фонд сме оказали подкрепа на 4 хиляди проекта на български малки и средни фирми с повече от 450 млн. евро. Сега разширяваме тази подкрепа и към търговското финансиране и факторинга за малки и средни предприятия. Това споразумение идва във важен момент, за да може бизнесът в нашата страна по-лесно да преодолее кризата, предизвикана от пандемията“, коментира Добромир Добрев, зам.-председател на управителния съвет на Райфайзенбанк (България) с ресор Корпоративно банкиране и капиталови пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още