Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Правителството отпусна 10 млн. лв. на Софийския университет

Висшето училище ще получи и нова сграда, която ще се използва за обучението на студентите от Медицинския факултет

Правителството отпусна 10 млн. лв. на Софийския университет

Днешното правителствено заседание се проведе в Зала 3 на НДК. Снимка: БТА

Правителството отпусна 10 млн. лв. и нова сграда на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Това стана по време на днешното правителствено заседание, което се проведе в Зала 3 на НДК, предава БТА.

Министърът на образованието Красимир Вълчев информира, че 9 млн. лева ще бъдат използвани за поддръжка и модернизиране на сградата на университета. По думите му по-голяма част от сградите, които ползват различните факултети на Софийския университет, са паметници на културата. Част от тях формират архитектурния облик на София и предполагат разходи за тяхното поддържане и модернизиране, обясни образователният министър.

Останалите 1 млн. лева от средствата ще бъдат използвани за придобиването на дълготрайни материални и нематериални активи, както и въвеждането на единна информационна система, която да поддържа всички процеси във висшето училище.

Премиерът Бойко Борисов припомни, че правителството е поело ангажимент за подпомагане на научните изследвания и библиотеката в университета.

Висшето училище ще получи и бившата сграда на Професионалната гимназия по облекло на софийския бул. "Черни връх". Тя трябва да се използва за обучението на студентите от Медицинския факултет. Сградата се предоставя като компенсация за отнетата сграда на бул. "Ал. Стамболийски" в София в полза на съда и прокуратурата.  

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Платежният баланс на България е на плюс със 141,4 млн. евро през ноември