Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

БАИТ: Предидизвикателството ще покаже възможностите на високите технологии

Има скок в начина на предоставяне на образователни технологии дистанционно, посочи Огнян Траянов, председател на Българската асоциация по информационни технологии

гледано: 3242   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
ИТ секторът в България не изпитва притеснения от настоящата ситуация към днешна дата. Всичко зависи от това колко дълго ще бъде изместването на баланса между здравето на хората и икономиката
. Това е мнението на Огнян Траянов, изпълнителен директор на Технологика и председател на управителния съвет на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), изказано в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.
Още по темата

При всички случаи това предизвикателство ни даде възможност да видим измеренията, способностите и необходимостите от високите технологии, започвайки от образованието”, коментира Траянов.

Според него има скок в начина на предоставяне на образователни технологии дистанционно.
„Това е една крачка във вярната посока, това е начинът, по който учителят ще може спокойно да работи индивидуално с всеки ученик”, смята Траянов.

ИТ експертът е убеден, че дигитализацията в образователния сектор ще даде възможност и за навлизането му на други континенти и страни, които не могат така лесно да получат и изградят добра образователна система. 

“Всички тези удобства, които сега сме подтикнати като общество да използваме, ще се насадят трайно в нашето ежедневие”, прогнозира Траянов.

По думите му ИТ секторът очаква в средносрочен план до 15 юни да има значителен спад на разпространението на коронавируса и икономиката да премине към работа на пълни обороти.

Траянов напомни, че рецесията започна от началото на годината в Германия и Италия. “Коронавирусът ѝ даде много силен тласък, така че икономическата криза вече е съвсем реалистична”, добави той.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Никола Янков: Влизането на България в еврозоната през 2024 г. е реалистично