Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Ще се повиши ли ефективността на транспортните компании с изкуствен интелект

Системата Just-in-time ще доведе до оптимизация на транспортните услуги, посочи Аспарух Коев, съосновател на Transmetrics

гледано: 1957   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Проблемите с ефективността на транспортните компании са свързани с това, че има твърде много неизползван капацитет. Има твърде много активи и това натоварва печалбата на компаниите. В океанския транспорт около 40% от контейнерите стоят празни и чакат за следваща поръчка. Същото се случва и с камионите, които не са докрай натоварени. Това обясни в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Аспарух Коев, съосновател на Transmetrics.
Още по темата

По думите му електронната търговия променя бранша с много големи ефекти.

"Заради електронната търговия се увеличава количеството пратки, натиска се надолу възможността за печалба, времето за доставка се намалява и изискванията за точност нарастват. Това създава допълнителни проблеми за фирмите", посочи Аспарух Коев.

Той говори подробно как ефективността на транспортните компании може да се повиши чрез логистичен софтуер с изкуствен интелект и системата Just-in-time.

"В производството тя доведе до революция. Купуват се точно навреме необходимите количествени суровини за производството на крайния продукт. Това рязко повишава ефективността. Навреме се преценява какви транспортни услуги са необходими и това води до оптимизация", коментира съоснователят на Transmetrics.

Коев отбеляза, че повишената ефективност води до по-малко въглеродни емисии.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Изкуствения интелект тепърва има да се развива и да се чистят проблеми. След това ще се усетят и обратните ефекти от прилагането му. Последните ги има при всяка технология, идеята че ИИ ще носи само ползи е наивна и късогледа. Гледаме с оптимизъм напред, но ще има и бая брак до светлото бъдеще.

Още от Bloomberg TV
Анализатор: В зелената трансформация на Китай роля ще играе частният сектор