Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bulgaria On Air

Пламен Панделов: Пандемията доведе до висок риск от криптовируси

Необходима е сигурна инфраструктура, подчерта мениджърът от Neterra

гледано: 1363   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

След пандемията офисите се изнесоха, учениците останаха вкъщи и това доведе до много висок риск на зловреден софтуер като криптовируси, както и DDoS атаки. Това каза продуктовият мениджър "Интернет и пренос на данни" в Neterra Пламен Панделов по време на форума "Бъдещето: Общуване", организиран от Bulgaria ON AIR.

Neterra доставя надеждност на услугите, особено на финансови институции и застрахователни дружества, стана ясно от думите му.

"Необходима е сигурна инфраструктура, по която да бъдат доставени този тип услуги. Заедно с нашите партньори от Acronis започнахме да доставяме такъв тип решения, които блокират тези криптовируси и спестяват много големи разходи на бизнеса", посочи Панделов пред Bulgaria ON AIR.

"Предлагаме и възможност за backup данни на нашите клиенти, като предоставяме четири независими data-центъра, в които клиентите могат да разположат своето оборудване и то да бъде на сигурно място", добави той.

Бизнесът все повече се насочва към облачните технологии, което позволява на компаниите да оптимизират разходите си и да осигурят по-сигурна и защитена среда за данните си. В същото време отпада необходимостта компаниите да съхраняват IT оборудване в офисите си.

По статията работиха: автор Екип на Bulgaria On Air, редактор Евгения Маринова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от