IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"ФНИБ" продаде парцел в столичния квартал "Младост 4" за 350 хил. евро

Дружеството наскоро продаде и магазина "Мосю Бриколаж" във Варна за 6,8 млн. евро

15:43 | 17.03.22 г.
<p>
	<em><span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Сградата Synergy Tower в &quot;София тех парк&quot; по време на строителството.&nbsp;</span><em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка:&nbsp;brefbg.com</em></em></p>

Сградата Synergy Tower в "София тех парк" по време на строителството. Снимка: brefbg.com

„Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ (ФНИБ) е сключил договор за продажба на урегулиран поземлен имот в ж.к. "Младост 4" в София за 350 хил. евро без ДДС, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Парцелът е с площ 474 кв. м. След продажбата му фондът остава с един парцел с площ около 7500 кв. м в "Младост 4" с лице на Околовръстен път.

Наскоро "ФНИБ" продаде и магазина си "Мосю Бриколаж" във Варна за 6,8 млн. евро.

Дружеството има срок на дейност до 2029 г., като постепенно трябва да продава имотите си. Накрая акционерите или ще гласуват за ново удължаване на дейността, или трябва да има ликвидация.

С последните две продажби за 7,15 млн. евро фондът ще може да покрие част от разходите си по изграждането на офис сграда в „София тех парк“.

Приходите от наеми на "ФНИБ" се повишиха с 14% на годишна база до 1,992 млн. лв. през четвъртото тримесечие на 2021 г. именно поради влизането в експлоатация на тази сграда.

Ликвидацията през 2029 г. на пръв поглед е далеч, но фондът съществува от 2005 г., или вече 17 години, и оставащите 7 години не са толкова много. Той притежава разнородни активи, които трябва да продаде.

Сред тях са магазин на "Мосю Бриколаж" в София на бул. "Цариградско шосе", офис сгради в „София тех парк“, в „Бизнес парк София Младост 4“ и в местността Камбаните до Околовръстен път.

Дружеството има и парцели до Видин, Велико Търново, с. Лозенец (община Царево), апартаменти в Боровец, както и посочения по-горе парцел в "Младост 4" в София.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

 

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още