IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Telus ще наеме 2000 нови служители в България до 2020 г.

Компанията откри нова бизнес сграда в София

16:47 | 22.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: МИ</em></p>

Снимка: МИ

Аутсорсинг компанията Telus International Europe планира да назначи в България допълнително 2000 нови служители до 2020 година, като по този начин екипът в страната ще достигне 5000 души. Това каза Кристина Иванова, вицепрезидент „Операции“ на Telus International Europe, при откриването на нова сграда на компанията в София на площад „Македония“.

„Telus вече е най-големият работодател в своята сфера в страната, а фактът, че прави следващата стъпка с инвестиция от 5 млн. лв. и разкриването на нови 500 работни места, показва, че компанията с чувства добре в България“, каза заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, цитиран от пресцентъра на икономическото министерство.

Той съобщи, че за последните 5 години по Закона за насърчаване на инвестициите са реализират проекти в областта на услугите за близо 180 млн. лв., с които се разкриват над 6400 нови работни места. 

Според посланика на Канада за България и Румъния Кевин Хамилтън „предприятието е символ на връзките между България и Канада, които се задълбочават все повече“. Той обърна внимание и на Споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада (СЕТА), което определи като основа за разгръщане на икономическите контакти.

„През последните години инвестирахме над 150 млн. евро в българската икономика под формата на заплати, капиталови разходи и данъци, като планираме до 2020 г. да удвоим тази цифра“, съобщи Джефри Пюрит, президент и главен изпълнителен директор на Telus International.

Компанията, която оперира в България - „Колпойнт Ню Юръп“ ЕАД, е собственост на Telus International, Великобритания.

Тя предлага три основни бизнес услуги: обслужване на клиенти (телемаркетинг, задържане на клиенти, обслужване на клиенти, техническа поддръжка); услуги, свързани с управление на риска, скрийнинг на персонал, управление на транзакции и откриване на измами, финансово и счетоводно обслужване; социални и медийни услуги.

„Колпойнт Ню Юръп” ЕАД извършва своята дейност от София и Пловдив и притежава 100% от дъщерно дружество в Румъния с две локации в Букурещ и Крайова.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още