IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция очаква стотици хиляди балкански туристи през следващите седмици

Българите и румънците масово резервират къмпинги в страната, посочват гръцките медии

16:30 | 13.06.20 г.
<p>
	Плаж в курорта Неа Ираклия, Халкидики. <em>Снимка:&nbsp;Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg</em></p>

Плаж в курорта Неа Ираклия, Халкидики. Снимка: Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg

Очаква се стотици хиляди чуждестранни туристи, а може би милиони, да се насочат към северните плажове на Гърция през идните седмици, пише Ekathimerini. 

„Българите и румънците масово резервират къмпинги в Гърция. Българите нямат търпение да прекарат ваканциите си в Гърция“, твърди доклад, публикуван в местен уебсайт. 

Гърция оглавява списъка на туристическите дестинации за българи, сърби, румънци и северномакедонци. Между 8 и 10 милиона балкански туристи са посетили страната миналата година, насочвайки се към курортите в Аспровалта, Халкидики, Тасос и други.

Северните съседи на Гърция са достатъчно близо, за да пътуват до страната, без да се налага да използват самолети, пише още изданието. То посочва, че представителите на туристическия сектор в Гърция се подготвят за очакваното увеличение на туристите в съответствие с официалните насоки на фона на коронавирусната пандемия.

Решението на Черна гора да не отваря границите си със Сърбия заради опасността от пандемията може да засили туристическия наплив към Гърция. Междувременно плажовете на Платамонас, Пирея, и Халкидики са популярна дестинация за туристите от Северна Македония. „Всички тук говорят кога ще успеят да пътуват до Гърция“, заяви журналист от Скопие.

Цялата публикация може да прочетете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още