IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбата на дела от руския бизнес ще удари печалбата на Allianz с 400 млн. евро

По-рано тази година компанията спря да застрахова нови бизнеси и да прави нови инвестиции в Русия

14:54 | 03.06.22 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Allianz ще поеме удар от около 400 млн. евро върху печалбата от продажбата на мажоритарния си дял от дейността ви Русия – част от оттеглянето на компанията от страната заради войната в Украйна, съобщава Bloomberg.

Allianz, която продава дела си на Interholding LLC, ще притежава 49,9% от комбинираната компания след сделката, съобщи базираното в Мюнхен дружество в изявление от петък. Сделката няма да повлияе на капиталовото изискване за платежоспособност и на паричната позиция.

По-рано тази година Allianz спря да застрахова нови бизнеси и да прави нови инвестиции в Русия от името на собствения си инвестиционен портфейл след началото на инвазията в Украйна.

Interholding е собственикът на руската застрахователна компания Zetta Insurance, която има над 120 обекта за продажби в Русия с над 6500 агенти в повече от 150 града, сочи изявлението от петък. Компанията има над 1 млн. клиенти физически лица, както и малки и средни компании.

Zurich Insurance Group договори продажбата на руския си бизнес на 11 членове от екипа на подразделението, след като компанията реши да напусне сериозно ударената от санкции страна. Застрахователят каза миналия месец, че бизнесът ще работи независимо под друг бранд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Gocho
преди 1 година
Тия Allianz ,има ли ги ,още у нас или само надписите по затворените им офиси стоят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още