IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wirecard: Няма констатации за престъпление

Обвиненията може би са направени на база на лична антипатия между служителите

16:30 | 04.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Централата на компанията в Ашхайм, до Мюнхен. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Централата на компанията в Ашхайм, до Мюнхен. Снимка: архив Ройтерс

Германската финтек компания Wiredcard заяви, че външна адвокатска фирма, която е била наета да разследва действията на член от финансовия екип в Сингапур, е стигнала до крайните заключения, че няма престъпни действия на никой от служителите на разследваната компания.

Фирмата за плащания оспорва статии на Financial Times за предполагаеми финансови нередности, които изпратиха акциите ѝ с 40% надолу от 30 януари насам. 

Wiredcard пояснява, че през април 2018 г. член на сингапурския ѝ екип изразил опасения за финансовите действия на член от финансовия екип в Сингапур. Тогава компанията е започнала разследване, което не е открило доказателства, които да потвърдят съмненията.

„Освен това има признаци, че обвиненията може би са направени на база на лична антипатия между служителите”, поясняват от компанията.

Въпреки това от Wiredcard са наели адвокатската фирма Rajah & Tann за окончателно изясняване, което досега не е стигнало до констатации за финансово престъпление, пояснява компанията за електронни плащания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още