IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зеленски: Всеки цент за Русия се превръща в куршуми и снаряди

Междувременно украинската боксова легенда Владимир Кличко призова за още по-голяма изолация на руснаците в спорта

13:36 | 09.03.22 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS</em></p>

Снимка: EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS

Украинският президент Володимир Зеленски похвали президента на САЩ Джо Байдън за решението му да забрани вноса на нефт и газ от Русия.

„САЩ предприеха важна стъпка, която значително ще отслаби окупаторите", заяви Зеленски във видеообръщение. Той добави, че е „лично благодарен" на Байдън за това решение, което е изключително силен сигнал към целия свят.

 

„Много е просто: всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди, които летят към други суверенни държави“, каза още украинският държавен глава. 

Междувременно украинската боксова легенда Владимир Кличко призова за още по-голяма изолация на Русия в международните спортни състезания. „Нямам нищо лично против спортистите, но имам много против агресията на руския президент Путин и неговата военна машина", каза 45-годишният Кличко в интервю за британския вестник Mirror в сряда.

Изключването на Русия от всички състезания не е акт на агресия, твърди той. Тогава руските спортисти ще могат да попитат своето правителство защо никой вече не иска да се състезава срещу тях. Санкциите на различни равнища, включително в спорта, са много важни - каза той. „Трябва да спрем тази война в името на мира", добави бившият боксьор.

Владимир Кличко и брат му Виталий, който е кмет на Киев, останаха в Украйна, за да защитават страната си от руското нападение. Професионалният боксьор описва ситуацията в интервюто като „най-голямата битка в живота си".

Припомняме, че ФИФА и УЕФА забраниха на всички руски отбори да участват в международни състезания. Други федерации също изключиха руснаците, включително в спортове като биатлон, хокей на лед, баскетбол, волейбол и хандбал. А Международният олимпийски комитет препоръча изключването на руски и беларуски спортисти и длъжностни лица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
Petar2015
преди 2 години
Този започна да преиграва вече. Остана да извади кърпичка и да си бърше сълзите, за повече драматизъм. Те руснаците, като получат пари, първо си купуват куршуми и каквото остане е за храна, така ли? Ако беше помислил малко щеше да НАСТОЯВА руснаците да участват в международни състезания. Всеки руснак, който е отишъл да се състезава, не е отишъл да ви стреля на фронта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 2 години
Не центове, Зильонски, долари - милиарди долари ще се плащат на Русия за куршуми и снаряди, а ти ше гледаш кат пр ъднал и ше разплакваш геювете в европейския парламент с таланта си на актьор. Това ще бъде и последната ти главна роля - в епичната драма "Слава Украине - Прелъстена и изоставена". И така, докато продуцентите те фейднат по целесъобразност. Ще извадиш късмет, ако оживееш и се прехранваш като конферансие на Саакашвили в гастролите на пътуващият му цирк с моноспектакъла "Битие и страдание Грешного Героя-ветерана, воевал срещу Россию", в който разказва как е изял вратовръзката си, но не се е предал на *** ... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
крас
преди 2 години
ВСЯКА КАЗАНА ОТ ТОЗИ ДРЕБЕН ЕВРЕИН ДУМА ВОДИ КЪМ СКОК НА ЦЕНИТЕ И ИНФЛАЦИЯ , КОЯТО ЗА ЕВРОПА Е УБИЙСТВЕНА. За държави като нашата няма какво да говоря. Ние просто летим към пропастта. От галопиращата инфлация която е в резултат от скока на енергоносителите спасение няма. Предстои смяна ан неолибералния модел с диктатура подобна на тази в двете ХАСИДСКИ държави - Русия и Украйна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още