IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп: Северна Корея иска да сключи мир

Американският президент изрази доверие в ангажимента на севернокорейския режим да не изстрелва ракети до историческите преговори, които предстоят

10:07 | 11.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп каза, че според него Северна Корея вече иска да сключи мир, предаде Франс прес.

"Мисля, че искат да сключат мир. Мисля, че е време", заяви президентът на политическа проява в Пенсилвания, пише БТА.

Тръмп изрази доверие в ангажимента на севернокорейския режим да не изстрелва ракети до историческите преговори, които той ще има с лидера Ким Чен Ун. 

“Много хора смятаха, че отиваме във война, но изведнъж се оказва, че ще имаме среща с Ким Чен Ун. Няма да има повече ракети и има желание от страна на Северна Корея за премахване на ядреното оръжие. Наложихме много строги санкции от първия ден, в който съм в Белия дом. Ще имаме среща с Пхенян и ще видим какво ще стане”, коментира американският президент, цитиран от кореспондент на БНТ.

Американският президент каза, че е убеден, че срещата "ще има огромен успех" и ще е много ползотворна. "Имаме огромна подкрепа", отбеляза Тръмп пред журналисти преди да отлети за Пенсилвания.

На проява в подкрепа на конгресменът републиканец от Пенсилвания Рик Сакон, който се бори за място във федералния парламент, Тръмп каза, че е решил какво ще е мотото на кампанията за преизбирането му през 2020 г. "Да запазим Америка велика!"

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още