IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бензинът в Гърция е един от най-скъпите в Европа

Със зареждане за 50 паунда гръцките шофьори изминават 658 километра, а в България - 987 евро, сочи проучване

21:26 | 25.04.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Автомобилните горива в Гърция са едни от най-скъпите в Европа, показва проучване на британската организация Just Tyres, цитирано от "Катимерини". Гръцкото издание посочва, че със зареждане с бензин за 50 паунда (57 евро) гръцките шофьори могат да изминат 658 километра.

За сравнение в съседна България с едно зареждане се изминават 987 километра, посочва гръцкото издание. В Кипър за 50 паунда се изминават 819 километра.

Проучването обхваща 29 европейски страни. Статистиката изчислява какво разстояние може да бъде изминато с едно зареждане с бензин или дизел за 50 паунда. На тази база най-скъпите бензини са в Норвегия, Холандия и Италия. Четвъртото място се заема от Гърция.

По отношение на дизела ситуацията за гръцките шофьори е малко по-добра - цената е осмата най-висока в Европа. За 50 паунда шофьорите в Гърция изминават 1 121 километра. Най-евтин е дизелът в Люксембург - с едно зареждане се изминават 1 457 километра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Achtung
преди 5 години
Горното "Със зареждане за 50 паунда гръцките шофьори изминават 658 километра, а в България - 987 евро, сочи проучване" ми напомня за това:Ако аз имам 4 молива, а ти имаш 7 ябълки колко палачинки могат да се поберат на покрива?Отговор:Лилаво, защото извънземните не носят шапки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 1
sdar
преди 5 години
Статията е откровено манипулативна и донякъде пропагандна.Обяснявам. Всеки който е ходил до Гърция с кола и е зареждал там знае че гръцкия бензин не е разреден и долнопробен като българския. Ако с един резервоар тук минаваш примерно 600км. в Гърция разходът незнайно защо пада и минаваш около 700км. Това съм го забелязал при всяко зареждане в Гърция, без изключение. В Турция е същото положение. За Румъния не мога да коментирам поради малко километри и непредставителни впечатления съответно.Така че да сравняваш цената на една стока 1-во качество с цената на една стока 3-то качество и без да се споменава за качеството си е откровена манипулация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
Ivan N.
преди 5 години
"Със зареждане за 50 паунда гръцките шофьори изминават 658 километра, а в България - 987 евро, сочи проучване" Интересна сентенция...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още