IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse успя да отговори на очакванията за първото тримесечие

Швейцарската банка отчете ръст на нетната си печалба от 16,4% за година

10:03 | 25.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Credit Suisse отчете ръст на нетната си печалба от 16,4% на годишна база за първото тримесечие на 2018 г. – най-доброто представяне на компанията откакто главният ѝ изпълнителен директор Тиджане Тиам постави началото на тригодишния си план за преструктуриране, съобщава Ройтерс.

След загуба от 6,56 млрд. франка през 2015 и 2016 г. и отписване от 2,3 млрд. франка, което заличи печалбата ѝ за 2017 г., Credit Suisse заяви, че нетната печалба за акционерите за първите три месеца на годината е в размер на 694 млн. швейцарски франка (707 млн. долара).

Това е над очакванията на анализатори в анкета на Ройтерс, чиито прогнози бяха за 665 млн. франка, както и тези на банката за нетна печалба от 649 млн. франка. 

„С тези резултати за първото тримесечие започваме добре нашата трета и последна година на реструктуриране“, посочи в изявление Тиам.

Въпреки това обаче банката преживя периоди на силна волатилност на фона на геополитически кризи, напрежение в световната търговия и затягането на финансовата политика. „Нивата на клиентска активност остават чувствителни към тези фактори, особено като се има предвид нашите пазарно зависими дейности“, се посочва още в текста.

В понеделник швейцарският конкурент на Credit Suisse - UBS, отчете нетна печалба за тримесечието в размер на 1,5 млрд. франка благодарение на по-доброто си представяне в сравнение със своите връстници на Wall Street.

Нетните нови парични потоци – индикатор за бъдеща печалба, са в размер на 14,4 млрд. франка в трите бизнеса за управление на богатството на банката, което представлява най-високата сума от седем години насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още