IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank връща бонусите на нивата отпреди съкращаването им

За 2017 г. банката предвижда 2,2 млрд. евро за премии, след като през 2016 г. обемът им бе намален с 80%

12:10 | 16.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата германска банка Deutsche Bank раздава за изминалата година премии на своя персонал в размер на 2,2 млрд. евро (2,7 млрд. долара), става ясно от годишния доклад на финансовата институция, цитиран от Bloomberg. Тази сума е близо до стойностите от 2015 г., когато бонусите на банката бяха в съответствие с тези на нейните конкуренти и преди новият ѝ изпълнителен директор Джон Краян да ги намали заради свиване на приходите.

През февруари той заяви, че ще раздаде „щедри“ премии, за да предотврати отлива на персонал от предишната година, когато нефиксираното допълнително възнаграждение беше намалено с безпрецедентните 80%. 

Самият Краян получава за 2017 година общо сума в размер на 3,4 млн. евро. По време на пресконференция миналата седмица той обяви, че ръководството на Deutsche Bank за трета поредна година ще се откаже от бонусите си, което означава, че изпълнителният директор на най-голямата инвестиционна банка в Европа не е получил допълнително възнаграждение, откакто заема поста от средата на 2015 г.

„Тъй като Управителният съвет иска да изпрати ясно послание и да гарантира, че неговото заплащане остава обвързано с нетните резултати на банката, той реши единодушно да се откаже от нефиксираните си бонуси“, заяви Краян в писмо до акционерите. В него се посочва също, че „в интерес на банката“ нейното ръководство не може да си позволи отново да не даде бонуси на по-старшия ѝ персонал.

Бонусният фонд на Deutsche bank е сходен с тези на нейния базиран в Цюрих конкурент UBS, който е предвидил 3,3 млрд. долара. На този фон швейцарската Credit Suisse – която през 2016 г. даде на служителите си премии за 3,09 млрд. франка (3,2 млрд. долара), увеличава средствата за 2017 г. с 3%. Френската Natrixis SA пък увеличава предвидените средства с 10%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още