IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Telekom ще закрие 10 000 работни места във филиала си T-Systems

Филиалът предлага интеграция на системи, управление на информацията, телекомуникационни услуги и решения за международните оператори

22:37 | 21.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският телекомуникационен оператор Deutsche Telekom планира да закрие около 10 000 работни места в основния си филиал за услуги T-Systems, от които 6000 в Германия, обяви днес говорителят на компанията пред Франс прес.

Deutsche Telekom иска да спести 600 милиона евро до 2021 година и да ги реинвестира в определяни като по-стратегически дейности, особено в предложението за интернет сигурност, добави той.

"Преструктурирането е скъпо, защото искаме да го направим също така и социално осъществимо, но тази инвестиция се изплаща", каза пред всекидневника "Ханделсблат" шефът на T-Systems Адел ал Салех.

Изпадналият в затруднение филиал, който предлага информационни решения на компаниите, има около 43 724 служители по света и е възприеман като слабото звено на германския телекомуникационен гигант.

Президентът на Deutsche Telekom Тим Хьотгес вече предупреди през февруари, че "ще осъществи необходимите корекции особено в T-Systems", за да направи рентабилни всички дейности на групата.

"Вместо да намерят решения за трайно преориентиране, те избраха един невероятен план с мерки за икономии, съкращения и мащабно унищожаване на работни места", заяви в комюнике представителят на Обединения синдикат на работниците и служителите в сферата на услугите - Verdi, Михаел Йекел.

Услугите, които създаденият през 2001 година филиал T-Systems предлага, са интеграция на системи, управление на информацията, телекомуникационни услуги и решения за международните оператори.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още