IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремъл: В Русия няма олигарси, а представители на крупния бизнес

Изтриването на акаунти и страници на руски медии от социалните мрежи е цензура, смята Дмитрий Песков

16:50 | 05.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

В Русия няма олигарси, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. Неговият коментар е във връзка с информация за разследване срещу трима руски бизнесмени в САЩ.

"Смятам фразата "руски олигарси" за неуместна", поясни Песков и използва фразата "представители на крупния бизнес" в брифинг пред журналисти в Москва. Говорителят на президента посочи още, че няма информация дали тези бизнесмени са уведомили Путин за интерес на американските специални служби към тях.

В сряда CNN съобщи, че има разследване срещу трима олигарси във връзка с подозренията за намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 година. Според данните на агенцията по заповед на специалния прокурор Робърт Мюлер са били задържани електронни устройства на руски бизнесмен, който се намирал на борда на частен самолет на летището в Ню Йорк.

Песков коментира и данни за изтрити руски акаунти и страници на медии, свързани с "фабриката за тролове", от социалните мрежи. За него това е проява на цензура. Кремъл следи ситуацията, увери още говорителят на руския президент.

Facebook изтри 270 акаунта и странци, свързани с руската компания "Агенция за интернет проучвания", която беше обвинена от САЩ за опити за влияние върху изборите за президент в страната през 2016 година.

По-рано днес Ройтерс съобщи за готвен от САЩ нов пакет санкции срещу приближени до Владимир Путин физически лица в Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още